Používame cookies

Súbory cookie a ďalšie technológie sledovania používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú. Viac info

 

EMPORIUM PROPERTY│2i apartmán na Táloch s výhľadom na Chopok

Obec: Bystrá
Okres: Brezno
Kraj: Banskobystrický kraj
Druh: Byty
Typ: Prenájom
Typ bytu: Rekreačný apartmán
Iné:
640 €/mesiac
+ energie

Popis nehnuteľnosti

EMPORIUM PROPERTY ponúka na prenájom 2 izbový apartmán na Táloch v Nízkych Tatrách o rozlohe 60,49 m² s balkónom s nádherným výhľadom na Chopok.

Apartmán sa nachádza v uzavretom a nádherne udržiavanom súkromnom areáli s bohatými možnosťami rodinného vyžitia. Nachádza sa v tesnej blízkosti 3 lyžiarskych stredísk s možnosťou sánkovania pre najmenších.

Doba prenájmu

V ponuke je dlhodobý prenájom (napr. aj na účely Home Office) na min. 1 rok.

Apartmán

Apartmán sa nachádza na 2. posch. (s výťahom) s priestranným balkónom s relaxačným výhľadom a zvukovou kulisou neďalekého horského potôčika.

Apartmán pozostáva zo vstupnej chodby so šatníkovou skriňou, vzdušnej obývacej izby spojenej s kuchyňou a jedálenskou časťou, spálne, a vkusnej kúpeľne v príjemných zemitých farbách s komfortným sprchovacím kútom a WC. Vykurovanie apartmánu je lokálne, prostredníctvom elektrických konvektorov/radiátorov v každej miestnosti. V kúpeľni je okrem radiátora aj podlahové kúrenie, čo výrazne zvyšuje užívateľský komfort. Ku komfortu prispieva aj automatická práčka so sušičkou, ktorú oceníte nielen pri dlhodobejších pobytoch. Z obývacej izby je vstup na veľkorysý balkón, kde si vychtnáte relax nielen pri kávičke alebo dobrom poháriku, ale aj pri oddychu na lehátku s prekrásnym výhľadom na Chopok a Dereše. Započúvajte sa do neďalekého zurčiaceho horského potôčika alebo počítajte s vašimi ratolesťami hviezdy zjavujúce sa na oblohe po západe slnka. Apartmán disponuje plne vybavenou kuchynskou linkou so všetkým, čo je potrebné k pobytu (hrnce, taniere, príbory, poháre, a pod.), kávovarom na kapsule zn. Bosch Tassimo, rýchlovarnou kanvicou, chladničkou s mrazničkou, mikrovlnnou rúrou, hriankovačom, el. rúrou a el. varnou doskou s digestorom. Obývacia izba disponuje rozkladacou pohovkou s rozkladacím kreslom. V obývacej izbe je ďalej k dispozícii satelitná TV s viac ako 20 televíznymi stanicami (vrátane detských televíznych staníc), a má aj USB port a multimediálny prehrávač, takže si môžete priniesť aj vlastné filmy alebo pozrieť nafotené zábery na veľkej obrazovke (aj s bezdrôtovým pripojením priamo z mobilu) ešte v ten večer ako ste ich nasnímali. Pod TV je k dispozícii DVD prehrávač s desiatkou DVD titulov od detských rozprávok, cez komédie, dobrodružné filmy až po thrillery. V spálni sa nachádza manželská posteľ s nočnými stolíkmi so šuflíkmi. Samozrejmosťou je bezplatné Wi-Fi pripojenie. 

Využitie / kapacita apartmánu

Apartmán je možné využiť max. pre 2 osoby. Fajčenie nie je povolené. 

Parkovanie

Priamo pred apartmánom resp. apartmánovým domom je pre návštevníkov apartmánu k dispozícii jedno vyhradené kryté parkovacie miesto, čo oceníte najmä v zimnom období.

Lokalita

Pohorie Nízke Tatry sa tiahne malebnými údoliami Váhu a Hrona východo-západným smerom, v dĺžke takmer 100 km. Jeho najvyššími vrcholmi sú Ďumbier (2043 m.n.m.), Chopok (2024 m.n.m.) a Dereše (2004 m.n.m.). V súčasnosti sú druhým najnavštevovanejším pohorím na Slovensku. Napriek tomu si zachovávajú jedinečnosť a bohatstvo flóry a fauny. Nachádza sa tu množstvo chránených druhov rastlín a živočíchov.

Lokalita rozprestierajúca sa pod južnými svahmi Chopku a Ďumbiera umožňuje plnohodnotné a pestré celoročné využitie najmä na rekreačné účely. Región južnej strany Chopku využívali ako destináciu viacerí slovenskí spisovatelia, maliari a hudobní skladatelia. Ako miesto svojho oddychu si ho vybrala aj cisárovná Mária Terézia. Malebnosť prírody a jej rozmanitosť pôsobí blahodarne dodnes.

Malebné prostredie Nízkych Tatier, harmónia prírody a horského okolia, jedinečné a komfortné bývanie - ideálne miesto pre vašu dovolenku, relax v štýle aký si ihneď zamilujete. Turistický región Tále - Chopok Juh je jedinou oblasťou v strednej Európe, ktorá má v dosahu do 10 km medzinárodné lyžiarske stredisko európskeho významu, 2 lyžiarske strediská národného významu (Tále, Mýto pod Ďumbierom), profesionálne 18 jamkové golfové ihrisko európskeho významu a 2 letiská v dosahu do 55 km (Sliač) a 75 km (Poprad).

Ponúkaný apartmán sa nachádza v Bystrej doline a je súčasťou domu vsadeného priamo do lona prírody. Je citlivo umiestnený v nádhernom a tichom prostredí južných svahov Nízkych Tatier s výhľadom na panorámu Chopku a Derešov. Cez Bystrú dolinu a hneď pred ponúkaným apartmánom preteká horský potôčik Bystrianka stekajúci z okolitých pohorí vytvárajúci relaxačnú zvukovú kulisu najmä v jarných mesiacoch, keď taje sneh. Apartmán sa nachádza v stráženom areáli, ideálnom na trávenie času s deťmi. Výnimočnosť areálu dotvárajú prekrásne lesy, ktoré ho obkolesujú, romanticky osvetlené prístupové cesty a chodníky, oddychové zóny s lavičkami a drevenými altánkami pre návštevníkov.

Apartmán vám vďaka svojej atraktívnej geografickej polohe prinesie výnimočné zážitky a zaručený oddych, spojený s pobytom v nádhernom vysokohorskom prostredí, s možnosťou športového či spoločenského vyžitia.

Stravovanie

Muzikantov v bruchu spoľahlivo utíšite v 200 m neďalekej štýlovej kolibe pod názvom Kúria na Táloch, ktorá má v ponuke vynikajúcu tradičnú slovenskú kuchyňu. Krémová cesnačka v bochníku alebo halušky či strapačky vás teda zrejme neminú. Ďalšiu kolibu Tálska bašta máte možnosť vyskúšať o kúsok ďalej v areáli Hotela Partizán****, ktorý disponuje okrem koliby aj kvalitnou hotelovou reštauráciou a tiež dvoma barmi. Z apartmánu sa k hotelu viete dostať aj nenáročným a hlavne pre deti zaujímavým náučným chodníkom s interaktívnymi prvkami vedúcim lesnou cestičkou so začiatkom pri Kúrii na Táloch. Cesta vám nezaberie viac ako 20-30 min. pomalým plíživým tempom. V rovnakej dostupnosti ale opačným smerom sa nachádza reštaurácia Hotela Bystrá***. V zime sú k dispozícii aj ďalšie dve reštaurácie priamo pod zjazdovkami len necelé 2 km od apartmánu v areáli Ski, Golf & Hotel Resort Tále.

Wellness

V bezprostrednej blízkosti apartmánu, v pešej dostupnosti cca 20-30 min. alebo 2-3 min. autom môžete využívať služby Nature Wellness Centre Hotela Partizán**** jedného z najkrajších a najväčších hotelových wellness centier na Slovensku. Zážitok z bazéna s protiprúdom zase ponúka vodný svet Hotela Bystrá***. Kým jeden z rodičov bude šantiť s deťmi v bazéne s atrakciami a výrivkou, druhý si zatiaľ môže vychutnať veľmi kvalitný saunový svet. Wellness v jednom alebo druhom hoteli si bezpochyby užijete na maximum, predovšetkým po náročnej celodennej lyžovačke hoci aj na Silvestra.

Aktivity v okolí

Turistická pestrosť nízkotatranského regiónu umožňuje celoročné využitie apartmánu. Okrem zimných športov ponúka južná strana Chopku široké spektrum ďalších možností spestrenia voľného času a to aj v lete. Bohaté nekončiace lesy plné života, dolinami vinúce sa potoky a vetrom hladené pasienky robia Tále skutočným rajom v Nízkych Tatrách.

Turistika a cyklotrasy

Možností turistiky v bezprostrednom okolí apartmánu je nemálo. Bystrá dolina je východiskovým bodom nádherných turistických trás vedúcich cez Nízke Tatry a je známa napr. jaskyňou Mŕtvych netopierov alebo Bystrianskou jaskyňou.

Popri Hoteli Partizán**** vedie nenáročná turistická trasa vhodná pre celú rodinu, a to aj s menšími deťmi. Trasa vedie na Krpáčovské jazero. Môžete tiež vyskúšať aj nie veľmi náročnú trasu z Pohanského k vysielaču a na Dedečkovu chatu popri MÝTO SKI & BIKE rezorte alebo aj náročnejšiu hrebeňovku (17 km) z Čertovice na Chopok.

Cyklisti sa na Táloch rovnako nebudú nudiť. Zelená Horehronská cyklotrasa vedie aj neďaleko apartmánu smerom k Hotelu Partizán**** cez Krpáčovo, ďalej cez Dolnú Lehotu, žltá cyklotrasa vedie napravo od hlavnej cesty až do Mýta pod Ďumbierom a Brezna. V okolí sú aj požičovne elektrobicyklov, napr. pri Hoteli Partizán**** a pri Hoteli Bystrá***.

Lokalita ponúka množstvo atraktívnych turistických trás a cyklotrás. Využite niektoré zo zaujímavých tipov a nápadov na pešiu turistiku dostupných na webe príp. si vyberte z tipov na cyklovýlety v nádhernej okolitej prírode, ktorá berie dych. 

Lyžovanie

Okolie apartmánu je rajom pre zimné športy. V tesnej blízkosti, necelé 2 km od apartmánu sa nachádza lyžiarske stredisko Ski Tále, ktoré je ako stvorené pre rodiny s deťmi. V tomto stredisku si prídu na svoje všetci lyžiari rôzneho pokročilostného stupňa. V lyžiarskom stredisku funguje tiež požičovňa lyží a lyžiarska škola. Deti určite ocenia aj možnosť bobovania či sánkovania.

Asi 3 min. jazdy autom od apartmánu sa môžete vyžiť v celoročnom stredisku MÝTO SKI & BIKE v Mýte pod Ďumbierom, ktoré v zime ponúka spolu 4 600 m lyžiarskych tratí a v lete zjazdové cyklo trate. Samozrejmosťou je lyžiarska škola, požičovňa a servis lyží, horských bicyklov a E-bikov.

Bezpochyby najväčším lyžiarskym strediskom v okolí je však  Jasná Nízke Tatry, ktoré je vzdialené od apartmánu asi 10 min. jazdy autom. Prepojenie strediska Chopok - Juh so ski rezortom Jasná na severnej strane Chopku pred pár rokmi vytvorilo jedinečné a komplexné lyžiarske stredisko s 5 mesačnou garanciou snehu, kde si každý nájde to svoje. Ráno lyžujete na Srdiečku na juhu, poobede v Jasnej na severe a noc s romantickou večerou si vychutnáte v najvyššie položenom hoteli v strednej Európe priamo na vrchole Chopku, v Hoteli Rotunda. Množstvo turistických chodníkov a lanoviek ponúka skvelé zážitky aj v lete. Jasná sa teda dá zažiť počas celého roka a vždy na maximum.

Tenis a korčuľovanie

V tesnej blízkosti apartmánu ešte pred príjazdom do areálu sa na pravej strane nachádza nový športový areál tenisových kurtov, v zimnom období využívaný ako ľadová plocha.

Lozenie

Máte radi aktívny oddych a zážitkové aktivity v prírode? Alebo by ste radi pre celú rodinu pripravili ideálny program? Ak ste aspoň na jednu z týchto otázok odpovedali kladne, je pre vás lanový park Tarzania ako stvorený! Tarzania na Táloch je jedinečný komplex 23 lanových prekážok, ktoré sú umiestnené vo výške 5 až 7 metrov nad zemou, a to buď priamo na stromoch alebo na umelo postavených stĺpoch. Jednotlivé prekážky sa líšia svojou náročnosťou, preto je lanový park rozdelený na tri okruhy. Kratšia a ľahšia modrá trasa meria 180 metrov, náročnejšia červená trasa má celkovú dĺžku 292 metrov. Tento skvelý adrenalínový zážitok si môžu dopriať aj rodiny s deťmi. 90 metrov dlhá detská trasa je určená aj pre tých najmenších lezeniachtivých Tarzančekov.

Golf

Tále ponúkajú, a je to aj ich pýchou, tiež 18 jamkové majstrovské golfové ihrisko Gray Bear Tále, design ktorého spracovali profesionáli z International Golf Course Design South Carolina. Ihrisko sa nachádza iba 1,5 km od apartmánu. K dispozícii je aj 9 jamková golfová akadémia Little Bear. Ale aj keď nie ste majster golfista, smutní určite nezostanete. Už len samotný pohľad na krásne upravené ihrisko zasadené do nádhernej okolitej prírody pohladká po dušičke každého.

Kúpanie v prírode

Veľmi obľúbeným turistickým cieľom je vodná nádrž Krpáčovo nazývaná tiež Krpáčovské jazero, ktoré je jedným z najkrajších kútov okolia. Vyžaruje zo seba pokoj a odzrkadľuje odlesky okolitých zelených lesov. Jazero je vzdialené len necelých 7 km od apartmánu a vedie k nemu veľmi príjemný turistický chodník. Za 1,5 h pohodovej chôdze dostanete odmenu v podobe nádhernej scenérie okolia jazera. 

Čiernohronská železnička

Jednou z najväčších turistických atrakcií regiónu je historická Čiernohronská lesná železnica. Kedysi vozila malebnou dolinou Čierneho Hrona drevo, dnes vozí turistov. Deti ju milujú. Premáva na dvoch úsekoch. Dlhší spája stanicu Chvatimech pri Hronci s Čiernym Balogom, druhý vedie z Čierneho Balogu do Vydrovskej doliny. Železnička je vzdialená cca 20 km od apartmánu.

Jazda na koňoch

Je úžasné z konského chrbta pozorovať rajský vplyv okolitej prírody Nízkych Tatier, bylinkami presiaknutý prírodný ozón, cítiť vánok vo vlasoch a popritom si dopriať aktívny relax. Presne takto totiž pôsobí na človeka súčasnej doby, ktorý začína pociťovať nedostatok zdraviu prospešných faktorov jazda na koni.

V najbližšom okolí apartmánu, len 3 minúty jazdy autom v obci Mýto pod Ďumbierom sa nachádza Ajax Farma, ktorá osloví ako dospelých, tak aj deti. K dispozícii sú jazdecké kone, ako aj deťmi tak obľúbené poníky. Farma okrem koníkov ponúka aj zážitok z MINI ZOO, zvieratiek ako sú sliepočky, kohútiky, kuriatka, ovečky a brančeky, kozičky, moriaky a morky, húsky, zajačiky, kravičky, teliatka a niekoľko párov holubov.

Trošku ďalej za Čiernym Balogom, necelých 40 km od apartmánu môžete navštíviť rodinné gazdovstvo Marekov dvor, ktoré sa nachádza v obci Drábsko v lokalite Vrchy, okres Brezno. Marekovci chovajú viac druhov hospodárskych zvierat a starajú sa o pôdu v bezprostredne blízkom okolí. Na ich gazdovstve nájdete hlavne kone (jazdecké služby), kravy (produkcia mlieka a syrov) a drobné zvieratá ako hydina, králiky, kozy, mačky a psy.

Veľmi zaujímavým môže byť aj výlet za huculskými „zbojníckymi“ koňmi, ktoré budú deti určite milovať. Hneď vo vedľajšej dedine ako je Marekov dvor sídli Slovenský hucul klub, ktorý ponúka jazdenie na huculských koňoch bývalých pastierov z Polonín Huculov. Tí sa v čase nedostatku venovali zbojníčeniu, na ktoré využívali práve tieto kone. Huculské kone sú na jazdeckú turistiku veľmi vhodné. Predurčuje ich k tomu ich kľudná povaha a neľakavosť v neznámom teréne. Jazda na Huculskom koni sa preto odporúča aj pre úplných začiatočníkov.

Výmera

60,49 m² (interiér 48,27 m², balkón 12,22  m²)

Cena

640 € / mesiac + energie + provízia RK

 


Nehnuteľnosť bola upravená HomeStaging oddelením spoločnosti EMPORIUM PROPERTY. HomeStaging je štandardný nástroj spoločnosti EMPORIUM PROPERTY spočívajúci v profesionálnej príprave nehnuteľnosti na fotenie, 2D a 3D spracovanie a následnú prezentáciu za účlom jej predaja alebo prenájmu. Niektoré dekoratívne predmety viditeľné na vizualizáciách nehnuteľnosti nemusia byť jej súčasťou.

*****

© Všetky texty, fotografie, 2D alebo 3D spracovanie ako aj ďalšie formy prezentácie nehnuteľnosti použité v inzercii sú autorským dielom a majetkom spoločnosti EMPORIUM PROPERTY. Pri neoprávnenom použití akejkoľvek zložky autorského diela sa neoprávnený používateľ vystavuje riziku trestnoprávneho stíhania a vznesenia nároku na náhradu škody vrátane ušlého zisku.

Vlastnosti

Status:
aktívne
Vlastníctvo:
osobné
Celková plocha:
60.49 m2
Úžitková plocha:
48.27 m2
Poschodie:
2
Počet izieb:
2
Plocha balkóna:
12.22 m2
Balkón:
áno
Kúpeľňa:
áno
Počet kúpeľní:
1
Výťah:
áno
El. napätie:
áno
Parkovanie:
vlastné vyhradené
Voda:
verejný vodovod
Satelitná televízia:
áno
Zariadenie:
zariadený
Internet:
áno - wi-fi
Vykurovanie:
vlastné - elektrické
Pivnica:
áno

Pozrieť na mape

Kontaktujte makléra

EMPORIUM PROPERTY

EMPORIUM PROPERTY s.r.o.

  • Slovensky
  • Česky
  • English
  • French
  • rusr
  • sora

Radi Vám poradíme

Podobné nehnuteľnosti