Používame cookies

Súbory cookie a ďalšie technológie sledovania používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú. Viac info

 

EMPORIUM PROPERTY│2i priestranný mezonet pod zjazdovkou v PARK SNOW DONOVALY

Ulica: Donovaly 400
Obec: Donovaly
Okres: Banská Bystrica
Kraj: Banskobystrický kraj
Druh: Byty
Typ: Prenájom
Typ bytu: 2-izbový byt
Iné:
550 €/mesiac
alebo 15 €/osoba/noc

Popis nehnuteľnosti

EMPORIUM PROPERTY ponúka na prenájom 2 izbový mezonetový apartmán na Donovaloch o rozlohe 62,20 m² priamo pod zjazdovkou v lyžiarskom stredisku PARK SNOW DONOVALY.

Nehnuteľnosť je ideálna svojou polohou pre aktívny relax. Nachádza sa priamo v lyžiarskom stredisku PARK SNOW DONOVALY pod zjazdovkami strediska Záhradište = v lyžiarkach rovno na svah!

Doba prenájmu

V ponuke je dlhodobý (napr. aj na účely Home Office) alebo krátkodobý prenájom.

Apartmán

Mezonetový podkrovný apartmán sa nachádza na 3. posch. apartmánového domu Kamzík s výhľadom na zjazdovku. Do apartmánu sa dostanete pohodlne výťahom od recepcie s obsluhou.

Apartmán pozostáva z „prízemia“, kde sa nachádza jeho denná časť a nočnej resp. oddychovej alebo aj relaxačnej časti na poschodí, čím ponúka podobný štandard bývania ako v rodinnom dome. Spodná denná časť pozostáva zo vstupnej chodby resp. predsiene, vzdušnej obývacej izby s biokrbom a detským kútikom (s malým detským stolíkom a stoličkami) spojenej s kuchyňou s jedálenskou časťou, priestrannej kúpeľne s dvoma umývadlami a sprchovacím kútom, ako aj samostatným WC, čo sa pri apartmánoch vyskytuje veľmi zriedkavo. Vo veľkorysom podkroví sa nachádza priestor pre odpočinok, relax a spánok (až pre 6 osôb). Nájdete tam manželskú posteľ, rozťahovaciu posteľ pre 2 osoby ako aj „obojživelné“ rozkladacie kreslá s konferenčnými stolíkmi. Podkrovie môže cez deň slúžiť napr. na oddychové čítanie alebo aj ako detská herňa. Zo všetkých izieb v apartmáne je výhľad na zjazdovky a okolitú prírodu. Vykurovanie je lokálne, prostredníctvom elektrických radiátorov. Apartmán disponuje plne vybavenou kuchynskou linkou so všetkým, čo je potrebné k pobytu (hrnce, taniere, príbory, poháre, a pod.), kávovarom na kapsule Dolce Gusto, rýchlovarnou kanvicou, sendvičovačom, chladničkou s mrazničkou, mikrovlnnou rúrou a elektrickou varnou doskou. Obývacia izba disponuje rozkladacou pohovkou pre 2 osoby, satelitnou TV, DVD prehrávačom s cca desiatkou DVD nosičov od detských rozprávok, cez komédie, dobrodružné filmy až po thrillery a PlayStation 2. Na poschodí je bez problémov možné umiestniť detskú postieľku. Samozrejmosťou je bezplatné Wi-Fi pripojenie. V apartmánovom dome je možné využiť spoločnú odkladaciu miestnosť, ktorá v zime slúži ako lyžiareň, kde môžete uskladniť napr. svoju lyžiarsku výbavu, boby či sánky. Mimo zimnej sezóny sa v nej dajú uskladniť aj bicykle. 

Fajčenie nie je povolené. Po dohode s majiteľom je možné ubytovať aj domácich miláčikov za menší poplatok.

Kapacita apartmánu

Apartmán je možné využiť max. pre 8 osôb (plus jedno dieťa v detskej postieľke).

Parkovanie

Za apartmánovým domom je k dispozícii vyhradené bezplatné parkovanie pre návštevníkov apartmánového domu Kamzík. V prípade záujmu je možné zabezpečiť aj vnútorné kryté parkovanie v cene 5 € / deň (ak sú voľné kapacity v garáži apartmánového domu), čo môže byť vhodnou voľbou najmä v zime. 

Lokalita

Apartmánový dom má vynikajúcu polohou, je lokalizovaný v turisticky príťažlivej oblasti Donovaly v príjemnom horskom prostredí s výhľadom na Nízke Tatry a Veľkú Fatru. Donovaly sa nachádzajú v rovnomennom sedle na rozhraní Veľkej Fatry a Starohorských vrchov. Najvyšší vrchol nad nimi je Zvolen (1 402 m n. m.), vedľa sa nachádza Nová hoľa (1 370 m n. m.), kam vedie aj kabínková a sedačková lanovka. Na svahoch Novej hole sa nachádza niekoľko zjazdoviek a lyžiarskych vlekov a juhovýchodné svahy sú obľúbenou lokalitou nadšencov závesného lietania. Niekoľko lyžiarskych svahov, vlekov a sedačková lanovka sa nachádza tiež v stredisku Záhradište na severných svahoch vrchu Baník (1 056 m n. m.). Záhradište a Nová hoľa sú súčasťou vyhľadávaného lyžiarskeho strediska PARK SNOW DONOVALY.

Poloha Donovál v strede Slovenska umožňuje dostať sa za krátky čas aj do ďalších oblastí cestovného ruchu a turistiky - do Veľkej Fatry, Vysokých a Nízkych Tatier či Slovenského Raja.

Rovno pred apartmánovým domom je detský lyžiarsky svah FUNPARK, ktorý je súčasťou strediska Záhradište. Nástupná stanica modernej lanovky na Novú Hoľu, ktorá v sebe kombinuje 6-sedačkovú lanovku s 8-miestnymi kabínami je od domu vzdialená cca 300 m.

Stravovanie

Priamo v apartmánovom dome sa nachádza vynikajúca reštaurácia s pizzériou, ktorá nesie rovnaký názov ako samotný apartmánový dom a vyskúšať ju jednoducho musíte. Okrem slovenských halušiek či pirohov si môžete pochutnať aj na neskutočných hamburgeroch s hranolčekmi, zatiaľ čo iní členovia rodiny si môžu dať hoci aj skvelo pripravený Caesar šalát. A ako dezert odporúčame ovocné či zmrzlinové palacinky so šľahačkou. Ale ani milovníci talianskej kuchyne určite nebudú ľutovať. Skvelá pizza s mozzarelou z byvolieho mlieka na tenučkom pizza ceste vás na chvíľu prenesie na hoci už aj časom pomaly odviate potulky po Apeninskom polostrove. V reštaurácii je v sezóne možné objednať si raňajky či plnú penziu kľudne aj na celý pobyt. Ak by však ani to nestačilo, len 3 min autom od apartmánu sa nachádza niekoľko ďalších reštaurácií a dokonca aj pivovar či miestny obchod s potravinami. Milovníci tradičných slovenských a grilovaných špecialít si prídu na svoje v štýlovej Kolibe Goral alebo od nej iba na skok vzdialenej Stodole Donovaly. Ak máte chuť na dobrú husacinu či kačacinu s pravými zemiakovými lokšami, alebo ak uprednostňujete skôr výborný hovädzí steak či pečenú baraninu so strapačkami, bryndzové halušky, divinu, kapustnicu či rôzne šaláty, zapíjané tradičnou čučoriedkovicou, alebo horiacim goralským čajom podávaným štýlovým spôsobom, určite zájdite do Koliby Goral. V letných mesiacoch je k dispozícii terasa s kapacitou 80 miest a jazierko s bohatou kvetinovou výzdobou. Detské ihrisko s hojdačkou zabavia vaše ratolesti a vy sa môžete pokojne najesť. Menu pripravené šéfkuchárom, ktorý stážoval u Jamieho Olivera si zase môžete dopriať v Stodole Donovaly. Svetlý ležiak plzenského typu vyrobený osvedčenou technológiou rmutovania s použitím najkvalitnejších moravských sladov si vychutnáte v miestnom pivovare pod názvom Donovalský Pivovar. Unikátny pivovar nachádzajúci sa na skok od Koliby Goral okrem reštaurácie, kde si môžete vychutnať aj tradičné slovenské jedlá, držkovú polievku, pečené rebierka, ale aj vynikajúce steaky, ponúka tiež čerstvé pekárenské výrobky z vlastnej pekárne a útulnú kaviareň.

Wellness

Ak sa vám po namáhavom dni, po letnej turistike alebo zimnej lyžovačke, zažiada trochu pasívneho oddychu, môžete si vychutnať wellness v 350 m vzdialenom objekte Villa Gardenia. Nové wellness centrum ponúka saunový svet s fínskou, parnou a infra saunou a vírivku. Relax si môžete vychutnať aj v 4 min. autom vzdialenom krásnom novom saunovom svete Šport Hotela*** so štyrmi veľkými saunami (fínska, infra, parná, soľná) spolu s ľadovým bazénom na schladenie a relaxačnou oddychovou miestnosťou. Súčasťou wellness je aj súkromný priestor s vírivou vaňou, profesionálne fitness centrum, veľký a malý bazén s nádherným výhľadom na okolitú prírodu. Dokonalý oddych si určite užijete aj vo wellness v Hoteli Galileo****. Dotyk auyurvédy si zase môžete dopriať vo wellnesse v RESIDENCE HOTEL ****. Ak premýšľate nad miestom, kde si jednoducho ľahnete do vody, vaše deti sa budú zabávať a vy budete relaxovať, potom navštívte 13 min. autom vzdialený rezort Gothal v Liptovskej Osade, ktorý disponuje 25-metrovým plaveckým bazénom s príjemnou 28 °C vodou, detským bazénom s 34 °C vodou s detským hradom, kamarátom Ježkom, točiacimi sa valcami a ďalšími zdrojmi takmer nekonečnej zábavy. Trojicu bazénov dopĺňa relaxačný bazén s masážnymi tryskami a farebným podsvietením. Rekreačný komplex Gothal ponúka okrem Vodného sveta aj kvalitný wellness so saunami, floatingový bazén s vodou z Mŕtveho mora a relaxačné procedúry.

Aktivity v okolí

Donovaly sú ideálnym miestom pre oddych i zábavu pre celú rodinu, od najmenších návštevníkov až po seniorov, a to počas celého roka. Vybrať si môžete z bohatej ponuky atrakcií a aktivít pre všetkých, či už vyhľadávate oddych a pokoj v obkolesení prírody, zábavu pre vaše ratolesti, príležitosť na zdolávanie športových výziev alebo máte radi adrenalínové zážitky, pri ktorých tuhne krv v žilách. Donovaly sú oblasť s nespočetnou ponukou aktivít a rôznych atrakcií. V zime sa môžete venovať napr. lyžovaniu, skialpinizmu, bežkovaniu, korčuľovaniu alebo aj mushingu na psích záprahoch. V lete zase klasickej turistike, cykloturistike, ale aj paraglidingu. Alebo si celoročne len zahrajte bowling...

Lyžovanie

Donovaly sú na Slovensku hviezdou medzi lyžiarskymi areálmi. Lyžiari tu majú na výber hneď niekoľko zjazdoviek. Tie sú vhodné aj pre deti a ďalších menej spôsobilých lyžiarov. Lyžiarsky areál PARK SNOW DONOVALY ponúka celkovo 19 zjazdoviek. Počas zimnej sezóny sú k dispozícii dve lyžiarske strediská. Tým prvým je Záhradište, ktoré ponúka 4-sedačkovú lanovku, Snowboard Riders Park, detský FUNPARK, večerné lyžovanie a ďalšie vleky pre začiatočníkov aj pre pokročilých lyžiarov. Druhým je Nová Hoľa. Tá zase ponúka 6-sedačkovú lanovku a 8 miestne kabínky, nové lyžiarske trate aj vhodný terén pre náročnejších lyžiarov, skialpinistov a snowboardistov. Pre menej zdatných je určený priľahlý vlek. Všetky zjazdovky sú pravidelne upravované a v prípade potreby umelo zasnežované. Technický sneh umožňuje predĺžiť lyžiarsku sezónu až do jarných mesiacov. Hneď pri apartmánovom dome sa nachádza detský lyžiarsky svah FUNPARK ako súčasť strediska Záhraduište s najväčšou lyžiarskou škôlkou na Donovaloch. Pokročilejších lyžiarov určite poteší priame prepojenie vlekov medzi strediskom Záhradište a NováHoľa. Nemusíte sa preto komplikovane presúvať a na lyže môžete nasadnúť priamo pri apartmánovom dome. Bežeckí lyžiari zase môžu využívať cca 24 km lyžiarskych bežeckých tratí. V stredisku je viacero možností zapožičať si lyžiarsku a bežeckú výstroj. Samozrejmosťou je niekoľko lyžiarskych a snowboardových škôl aj pre dospelých. V zime sú vždy pripravené konské a psie záprahy a pre korčuliarov je pripravené prírodné klzisko.

Jazda na psích záprahoch

Jazdu na saniach v psom záprahu tzv. mushing môžete absolvovať od decembra / januára až do marca. Ak milujete psy, rýchlu jazdu a zasneženú krajinu, pripravte sa na nezabudnuteľný zážitok. Mushing s profi mašérom na Donovaloch je vhodný pre každého milovníka či  milovníčku prírody, psov a zimy. A možno si budete môcť vyskúšať aj samotné vedenie psov. Je to určite jedinečný zážitok spojený s relaxom bez hluku motora počas 30 až 60 minút dlhej jazdy krásnou zasneženou prírodou.

Turistika

Donovaly ponúkajú svojim návštevníkom množstvo možností na turistiku a prechádzky v prírode. Priamo cez Donovaly prechádza červená, zelená a žltá turistická trasa, ktorými sa môžete dostať napríklad na vrch Zvolen, Kozí chrbát, Kalište, do Korytnice alebo náučným chodníkom do strediska Šachtičky. Ideálne je na Donovaloch stráviť viac dní, aby ste mali dostatok času objaviť všetko, čo vám ponúkajú. Spravte si dostatok času na spoznanie prírodných krás dvoch národných parkov – Nízke Tatry a Veľká Fatra.

Bežecké trasy a cyklotrasy

Pohyb rovná sa zdravie. Beh rovná sa pohyb. A práve beh sa stáva čoraz populárnejším športom. Stačí vám len kvalitná obuv, športové oblečenie a chuť si zabehať na čerstvom vzduchu. Na Donovaloch si môže zabehať každý. Trasu si môže každý prispôsobiť podľa svojich schopností. Možností je veľa – prebehnite sa cez okolité lesy a lúky alebo preverte svoju vytrvalosť pri náročných stúpaniach na okolité vrcholy hôr.

Pôžitok z jazdy v krásnej prírode vám ponúkajú cyklotrasy naprieč Donovalmi. Nachádza sa tu celkom 375 km značených trás, ktoré tvoria dokopy 42 cyklotrás. Počas jazdy sa môžete kochať výhľadmi do doliny alebo spoznávať známe historické a kultúrne pamiatky. Väčšina cyklotrás začína od hlavného parkoviska a je len na vás, ktorú trasu zvolíte. Na výber máte z kratších aj dlhších okruhov s rôznou náročnosťou. Na svoje si prídu cyklisti všetkých vekových aj výkonnostných kategórií. Počas cesty nezabudnite sledovať osadené smerovky a orientačné tabuľky.

Lanovkou na Novú hoľu

Výlet lanovkou môže byť v lete ideálnym riešením pre rodiny, pre ktoré sú dlhé pešie túry náročnou výzvou. Modernou kombinovanou lanovkou TELEMIX sa vyveziete až na vrchol Novej hole, odkiaľ sa môžete kochať nádhernými výhľadmi na panorámu Nízkych Tatier a Veľkej Fatry. Pri ideálnom jasnom počasí zahliadnete aj Vysoké Tatry s ich dominantou – vrcholom Kriváň.

Z Novej hole si môžete spraviť prechádzku na neďaleký vrch Zvolen. Terén nie je náročný a túto trasu zvládnu aj menšie deti.

Lanový park

Hľadáte zábavný, adrenalínový a zároveň športový zážitok? Lanový park na Donovaloch ako súčasť zábavného centra Fun aréna preverí zdatnosť každého odvážlivca! Môžete si vybrať ľahšiu alebo ťažšiu cestu cez prekážky vo výške priemerne 2 m nad zemou. Počas prechodu ste istení lanom a pod dozorom vyškoleného personálu. Tak kto sa odváži na toto 500 m dlhé dobrodružstvo na lane?

Pre deti je bezplatne k dispozícii detské lanové centrum a horolezecká stena.

Bobová dráha

V rámci zábavného areálu Fun aréna je veľkým hitom bobová dráha, ktorá sa nachádza v bezprostrednej blízkosti údolnej stanice lanovky TELEMIX. Jazda na tejto toboganovej bobovej dráhe je zaručená zábava pre malých aj veľkých návštevníkov. Prekonajte 7 adrenalínových skokov a 11 ostrých zákrut – rýchlosť jazdy si môžete sami bezpečne regulovať. Takmer 900 m jazdu si môžete zopakovať niekoľkokrát a každá ďalšia jazda bude novým zážitkom. Toboganom sa môžete pustiť rýchlosťou až 45 km/h a dajte pozor, v poslednej zákrute by vás mohol odfotiť automat a bude len vás, či si fotku zakúpite.

Paraglajding

Pri tomto naozaj jedinečnom adrenalínovom zážitku vám stuhne krv v žilách. Dajte sa nahovoriť napr. na tandemový let nad Donovalmi. Na pocit slobody pri vznášaní sa vzduchom budete spomínať ešte dlho. Let trvá približne 10-15 min. vo výške 200-500 m nad zemou. K tandemovému letu nepotrebujete vlastnú výstroj ani znalosti v oblasti paraglajdingu. Zverte sa do rúk inštruktora a užite si pohľad na Donovaly z vtáčej perspektívy.

Bowling

... a keď nebudete mať práve chuť na žiaden adrenalín, bowling v apartmánovom dome Almet alebo v Penzióne Limba*** si môžete vychutnať spolu aj s vašimi ratolesťami.

Aktivity pre deti

Pobyty s deťmi bývajú náročné, najmä čo sa týka vymýšľania programu, ktorý by deti zaujal, zabavil a v najlepšom prípade by sa aj niečo nové naučili. Na Donovaloch nájdete bohatú ponuku aktivít a atrakcií pre deti a nudiť sa nebudú ani rodičia.

Navštívte Donovalkovo – detské mestečko s domčekmi, dopravným ihriskom či minifarmou, v ktorom sa deti môžu bezpečne hrať a plniť si svoje detské sny. Nachádza sa tu naozaj všetko – kino, nemocnica, perníková chalúpka, hasičská zbrojnica, pumpa či galéria detských umeleckých diel. Ponúka zábavu pre deti na čerstvom vzduchu, zatiaľ čo vy môžete v kľude oddychovať.

Rozprávkovú dedinku Habakuky tvoria domčeky z rozprávky Pavla Dobšinského a tak vaše deti môžu zažiť atmosféru slovenských ľudových rozprávok. O nezabudnuteľný zážitok pre celú rodinu sa postarajú hrdinovia ľudových príbehov ako sú Popolvár, Laktibrada a iní.

Myšiačikov detský park ako súčasť zábavného centra Fun aréna tvorí 9 atrakcií, ktoré na seba nadväzujú a spolu tvoria jeden celok. Nachádzajú sa tu atrakcie ako kamenné vodné ihrisko, rybník, kĺzačka „Archimedes“ a „Závlaha“, ktoré vás presvedčia o fungovaní niektorých fyzikálnych zákonov.

Výlety v širšom okolí

Počas pobytu na Donovaloch sa oplatí navštíviť aj okolité zaujímavé miesta ako sú niektoré prírodné úkazy, národné kultúrne pamiatky, či obce so zaujímavými príbehmi.

Nie každý je fanúšik turistiky a preto dávame do pozornosti pár tipov na výlet, kam sa dá dostať pohodlne autom alebo po nenáročnej prechádzke.

Skvelou voľbou je napríklad Harmanecká jaskyňa, ktorá zaujme tak deti, ako aj ich rodičov a je vzdialená 24 km rovnako ako rázovitá osada Vlkolínec, pamiatková rezervácia ľudovej architektúry UNESCO. Za návštevu stojí aj jedinečná obec Staré hory (12 km) s dlhou baníckou tradíciou, či obec Špania dolina (24 km), kde sa možno kochať Múzeom čipkovania, Banským orlojom a početnými zastávkami banského náučného chodníka.

Výmera

62,20 m² 

Cena

Cena za dlhodobý prenájom

od 550 € / mesiac + energie

Cena za dlhodobý prenájom sa platí výlučne len za celý apartmán (pri dodržaní max. kapacity počtu osôb 6) a závisí najmä od dĺžky pobytu a sezóny. Dlhodobý prenájom je možný najmenej na 1 mesiac.

Cena za krátkodobý prenájom

od 15 € / osoba / noc 

Cena za krátkodobý prenájom sa platí za osobu a noc (pri dodržaní max. kapacity počtu osôb 8) a závisí najmä od sezóny a vyťaženosti resp. obsadenosti apartmánu. Krátkodobý prenájom je možný najmenej na 2 noci a minimálne v cene za 4 osoby / noc.

Cena za krátkodobý prenájom zahŕňa

  • ubytovanie (bez stravy)
  • wifi pripojenie
  • posteľnú bielizeň / osoba / pobyt
  • uterák a osušku / osoba / pobyt (pri 2-týždňovom pobyte majú hostia nárok na bezplatnú výmenu)
  • fén, toaletný papier a mydlo

Povinný príplatok (nie je zahrnuté v cene):

  • záverečné upratovanie v cene 35 €*
  • miestny poplatok 1,50 € / osoba / deň

Benefity:

  • dieťa do 4 rokov (do 2 rokov bez nároku na lôžko) ZDARMA!
  • detská postieľka na požiadanie ZDARMA!
  • verejné parkovisko za apartmánovým domom (bez nutnosti rezervácie) ZDARMA!
  •  *záverečné upratovanie od 3 prenocovaní ZDARMA!
  • v sezóne možnosť objednania raňajok príp. plnej penzie

 


Nehnuteľnosť bola upravená HomeStaging oddelením spoločnosti EMPORIUM PROPERTY. HomeStaging je štandardný nástroj spoločnosti EMPORIUM PROPERTY spočívajúci v profesionálnej príprave nehnuteľnosti na fotenie, 2D a 3D spracovanie a následnú prezentáciu za účelom jej predaja alebo prenájmu. Niektoré dekoratívne predmety viditeľné na vizualizáciách nehnuteľnosti nemusia byť jej súčasťou.

*****

© Všetky texty, fotografie, 2D alebo 3D spracovanie ako aj ďalšie formy prezentácie nehnuteľnosti použité v inzercii sú autorským dielom a majetkom spoločnosti EMPORIUM PROPERTY. Pri neoprávnenom použití akejkoľvek zložky autorského diela sa neoprávnený používateľ vystavuje riziku trestnoprávneho stíhania a vznesenia nároku na náhradu škody vrátane ušlého zisku.

 

 

Vlastnosti

Status:
aktívne
Vlastníctvo:
osobné
Celková plocha:
62.2 m2
Typ poschodia:
posledné poschodie
Poschodie:
3
Poschodí celkom:
3
Počet izieb:
2
Kúpeľňa:
sprchovací kút
Počet kúpeľní:
1
Výťah:
áno
El. napätie:
áno
Parkovanie:
vlastné vyhradené
Krb:
áno
Satelitná televízia:
áno
Zariadenie:
zariadený
Garáž:
áno
Internet:
áno - wi-fi
Materiál:
tehla
Vykurovanie:
vlastné - elektrické

Pozrieť na mape

Kontaktujte makléra

EMPORIUM PROPERTY

EMPORIUM PROPERTY s.r.o.

  • Slovensky
  • Česky
  • English
  • French
  • rusr
  • sora

Radi Vám poradíme

Podobné nehnuteľnosti